неділю, 19 листопада 2017 р.

12 листопада 2017 року пройшов Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної вправності "Бобер"
     Ідея цього конкурсу була запропонована професором Валентиною Даген - завідуючої кафедри методики викладання інформатики інституту математики та інформатики Вільнюського університету, керівником національної олімпіади і автором багатьох книг по інформатиці.
 Назва конкурсу народилося під час її подорожі по Фінляндії в 2003 році. Діяльність бобрів на берегах проток була настільки примітна, що бобра вирішили вибрати символом конкурсу.
 «Бобри схожі на диваків, які намагаються досягти досконалості в своїй діяльності і працюють до тих пір, поки не досягнуть мети. Їх повсякденна робота сама по собі здається змаганням: хто звалить більше дерев, той зупинить більше проток ».
      Так і вийшло, що конкурс назвали в честь працьовитого, розумного і живого бобра. Оскільки Литва є ініціатором змагання, сайт російського конкурсу вирішено було називати BEBRAS - так «Бобер» перекладається на литовську мову (http://bebras.ru). Так само називається і міжнародний сайт конкурсу: http://bebras.org В даний час в конкурсі беруть участь вже більше 35 країн. 
     Україна вперше взяла участь у роботі щорічного зібрання Міжнародної спільноти "Бобер" в 2007 році. Це сталося завдяки запрошенню одного з керівників литовських конкурсів "Кенгуру" і "Бобер" Ельмундаса Жаліса.







Немає коментарів:

Дописати коментар